Mobiele klimaatescaperoom


Hoe breng je op een speelse manier inwoners en ondernemers in Twente in aanraking met klimaatadaptatie? En hoe maak je ze bewust van de risico’s maar ook van de mogelijke maatregelen? Dat kan sinds kort met de mobiele klimaat escaperoom Adapt or BTrapped. Spelers worden uitgedaagd om binnen 20 minuten te ontsnappen. Inclusief introductie en nabespreking duurt de totaalbeleving een half uur.

Voor gemeenten in Overijssel is er nu een aantrekkelijk aanbod: boek dit jaar de escaperoom en betaal de helft van de kosten; de provincie legt de andere helft bij.

Zo werkt het

De escaperoom kun je boeken bij escaperoombedrijf The Great Escape in Zwolle. Vooraf spreek je met The Great Escape af hoe inwoners een tijdslot kunnen reserveren, voorlopig nog volgens een Coronaprotocol. De escaperoomtrailer wordt op de afgesproken dag voor jouw bijeenkomst of event speelklaar naar de gewenste locatie vervoerd. De escaperoom is inclusief spelbegeleider die het spel introduceert bij de inwoners/spelers.

Na afloop van ieder spel kun je met de spelers een nagesprek voeren over wat ze beleefd hebben tijdens hun escape en de link leggen met klimaatadaptatie. Hiervoor zijn een actieplan en flyers beschikbaar bij The Great Escape.

Kosten en aanbod provincie Overijssel

De inzet van de klimaatescaperoom is tijdelijk voor de helft van de prijs; de provincie betaalt de andere helft. De kosten voor een gemeente bedragen daardoor slechts 325 euro per speeldag (ex. 21% btw.).

Gemeenten in Overijssel kunnen maximaal 2 speeldagen cofinanciering krijgen, zolang de voorraad strekt.


Meer informatie

Escaperoom-prov-OV-1536x864