Lancering Twentse klimaatatlas


Op 16 november 2019 is de zogenoemde stresstest (onderzoek naar de mate waarin een gebied is voorbereid op de klimaatontwikkeling) gelanceerd op twn.klimaatatlas.net. Deze bestaat uit een Twentse klimaatatlas met storymap waarin de effecten van klimaatverandering in Twente visueel zijn gemaakt en worden uitgelegd.

Met een mooi artikel op de voorpagina van Tubantia, twee pagina’s in de weekendbijlage en een reportage van RTV Oost op de politieke markt van Hengelo hadden we over media aandacht niet te klagen! De werkplaats communicatie heeft een toolbox ontwikkeld die alle partners konden gebruiken. Deze toolbox bevatte een raadsbrief, de kernboodschap, frequentely asked questions en een persbericht. Deze zijn intensief gebruikt en gewaardeerd met een 8!

De klimaatatlas is tot stand gekomen na een intensief bouwproces. In september waren er participatiesessies met ambtenaren en bestuurder. Daar dachten we na over de klimaateffecten aan de hand van een risicomatrixspel. Welke effecten vinden we acceptabel en welke niet? Kortom: oefenen met de klimaatdialoog.