Bedrijvenpagina op Groenblauwtwente.nl


Inspiratie voor het verduurzamen en vergroenen van je bedrijf

Extreme hitte, lange droge periodes en flinke regenbuien. Allemaal effecten van het veranderende klimaat en onderwerpen op de website www.groenblauwtwente.nl. Inwoners kunnen sinds begin 2020 op deze website terecht voor handige tips over klimaatadaptieve maatregelen. Daar komt nu nog een extra doelgroep bij: bedrijven in Twente.

Sinds een aantal weken staat de bedrijven pagina op Groenblauwtwente.nl live. Duurzaamheid is een belangrijke pijler bij het toekomstbestendig maken en kwalitatief verbeteren van werklocaties. Investeren in duurzaamheid en klimaatadaptatie is daarmee een win-win voor ondernemers en onze maatschappij.

Maar waar begin je als je als ondernemer je bedrijf wilt verduurzamen op het gebied van klimaatadaptie, biodiversiteit en duurzame energie? Op de bedrijvenpagina staan praktische maatregelen die ondernemers kunnen treffen rond het bedrijfspand, op eigen kavel of op het bedrijventerrein. Daarnaast worden er voorbeeldverhalen gedeeld van bedrijven die de stap al hebben gemaakt.

Een mooi voorbeeld is Bolscher bv. in Enschede. Bolscher heeft gebruik gemaakt van een intern opgezet revolving fund om de verduurzamingsmaatregelen te financieren. Een ‘potje’ is met een startbudget gevuld om de meerkosten van de eerste maatregelen te financieren. Energiekosten die door die maatregelen bespaard werden, zijn in het verduurzamingspotje gestopt. Maatregelen die hiermee bekostigd zijn, zijn bijvoorbeeld het toepassen van LED-verlichting in de hele fabriek. Inmiddels is de waarde van het verduurzamingspotje meer dan verdubbeld.


Wil je meer inspirerende verhalen lezen of ben je op zoek naar praktische tips? Neem dan eens een kijkje op